Menu
Причање прича - Позоришта Лектира
10.9.2021.

Константна мобилност нашег Позоришта је омогућила покривање великог броја школа и у Београду, Србији и региону. Имали смо част и задовољство да учествујемо на значајним фестивалима. Пошто је у поље нашег деловања иновативно, атрактивно, за све генерације од првих разреда у основној школи до матураната у гимназијама и средњим школама али и публике уопште, редовно добијамо позиве за креативна деловања.

Једно од нових изазова је припрема одговарајућих прича у сарадњи са већином културних центара иностраних амбасада за предстојећу годину у склопу “Новог Сада - Престонице културе 2022”. Причање прича је посебна дисциплина која отвара ново деловање за наше Позориште Лектира. Глумци ће бити припремљени да у оквиру драмско-ликовне радионице упознају најмлађе читаоце са узбудљивим и новим причама,које су саставни део лектира из целе Европе. Деца ће бити у прилици да после радионице и сами преузму развој тока приче које су одслушали.

После овог низа сусрета можемо да очекујемо и значајну анализу о интеракцији са децом и присутним родитељима,која би могла да буде и једна од нових смерница за одабир или промене листе прича или књига.