Menu
Pričanje priča - Pozorišta Lektira
10.9.2021.

Konstantna mobilnost našeg Pozorišta je omogućila pokrivanje velikog broja škola i u Beogradu, Srbiji i regionu. Imali smo čast i zadovoljstvo da učestvujemo na značajnim festivalima. Pošto je u polje našeg delovanja inovativno, atraktivno, za sve generacije od prvih razreda u osnovnoj školi do maturanata u gimnazijama i srednjim školama ali i publike uopšte, redovno dobijamo pozive za kreativna delovanja.

Jedno od novih izazova je priprema odgovarajućih priča u saradnji sa većinom kulturnih centara inostranih ambasada za predstojeću godinu u sklopu “Novog Sada - Prestonice kulture 2022”. Pričanje priča je posebna disciplina koja otvara novo delovanje za naše Pozorište Lektira. Glumci će biti pripremljeni da u okviru dramsko-likovne radionice upoznaju najmlađe čitaoce sa uzbudljivim i novim pričama,koje su sastavni deo lektira iz cele Evrope. Deca će biti u prilici da posle radionice i sami preuzmu razvoj toka priče koje su odslušali.

Posle ovog niza susreta možemo da očekujemo i značajnu analizu o interakciji sa decom i prisutnim roditeljima,koja bi mogla da bude i jedna od novih smernica za odabir ili promene liste priča ili knjiga.